Včelí vosk je dodnes součástí kosmetického i farmaceutického průmyslu. Používá se v medicíně i potravinářství. Má hydratační, antibakteriální a protizánětlivé účinky. Také obsahuje mnoho vitamínu A, je zdrojem minerálů, proteinů a přírodních barviv flavonoidů. Posiluje imunitní systém, zlepšuje krevní oběh, zmírňuje zánět kloubů, vyživuje a omlazuje pokožku, podporuje hojení ran, čistí zubní sklovinu, ale také podporuje chuť k jídlu.
Po odebrání jsou plásty očištěné a zbavené medu, následně umístěny do voskovnice, kde se vosk pomalu taví. Během procesu tavení dochází k odstranění nečistot a zbytků a následně se čistý včelí vosk může formovat do různých podob podle účelu dalšího využití – od voskových plástů a svíček až po potravinářské produkty.
Celý postup zpracování zajišťuje získání kvalitního včelího vosku při zachování etických a udržitelných praktik ve včelařství.